Chec aperitiv cu ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2016 | 12730 vizualizari

 

Atunci cand imi doresc sa prepar ceva rapid, bun si gustos, apelez fie la un chec aperitiv, fie la o tarta, ca sunt cele mai faine de luat si la pachet. Asa si cu acest chec, trebuia sa pregatesc ceva rapid si cum aveam cateva cutii cu ton prin frigider, am dat iama in ele si imediat a fost gata, a fost mancat si a mai trecut o zi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura parmezan ras
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 gogosar
  • 3 rosii uscate in ulei
  • 40 gr masline fara samburi
  • 130 gr ton bucati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt.
Patrunjelul verde spalat, il maruntim.
Intr-un bol mixam ouale spuma.
Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt.
Tonul din conserva il scurgem de ulei, il scoatem pe un servetel si il lasam 5 minute sa absoarba cat mai mult din ulei.
Incorporam gogosarul, rosiile uscate si maslinele, apoi tonul si patrunjelul verde.
Amestecam totul cu o lingura.
La final presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec.
Turnam compozitia, o nivelam.
Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana acesta se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.
Se portioneaza si serveste cald sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

06.11.2016, 22:45

Xandrine

-Licurici- 1

28.12.2016, 14:40

Ce bine arata!

Rocsi 1

28.12.2016, 20:44

Multumesc mult Laura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ton